donderdag 14 maart 2013

Over Euthanasie en Wasserijen van Magdalena.

Natuurlijk is de nieuwe Argentijnse paus Jorge Mario Bergoglio tegen euthanasie en abortus. Weer een Jorge erbij. Zou hier echt een nieuw wereldwonder het levenslicht hebben aanschouwd? Franciscus I, de eerste socialistische kardinalenvoorzitter, begint al met een valse naam.

 

Wanneer die bende kardinalen echt pit in hun donder gehad zouden hebben, hadden ze de hele katholieke kerk, inclusief liturgie en andere stompzinnigheden bij het grof vuil gezet. Te koop gezet op internet, net zoals die roversbenden, die ze Nederlandse Antillen noemen. Op marktplaats.nl.

 

Het erbarmelijke kindermisbruik , de smerige inquisitie, het zijn mensenmartelaars. En wat te denken van het psychische en fysieke geweld op de nonnenkloosters! Jonge kwetsbare kinderen, alleen achtergebleven, werden gedurende vele jaren achtereen  door al die gefrustreerde wijven met hun kerkelijke katholieke geest, gekwetst en gekweld. Er schijnt iemand voortdurend in de isoleercel gegooid te zijn, omdat zij haar eten niet door haar mond kreeg. Steeds weer werd het arme kind naar het ziekenhuis gestuurd, om bij terugkomst opnieuw gemarteld te worden. Tot het moment dat het armzalige schepsel niet meer terug kwam. Overleden. Toen kwam er een foto van haar in het lokaal te staan! Voor iedereen zichtbaar.

 

In Ierland moesten tussen 1922 en 1996!  meer dan tienduizend meisjes en vrouwen in naam van de Heilige Maria Magdalena dwangarbeid verrichten in katholieke werkkampen. 12 uur per dag wassen, strijken en boenen, en dat zeven dagen per week (ook op zondag!) en 52 weken per jaar. Praten was verboden. Het eten was slechter dan in een gewone gevangenis. Alles ten behoeve van het leger, de horeca en de kerk zelf. Vele meisjes waren daar terechtgekomen wegens incest! Of via een flirt met een buurjongen. Ook wezen.  Hoe is het toch mogelijk dat deze zogenaamde heropvoedingskampen, ( Magdalene Laundries) , waar 900 vrouwen zouden sterven, zolang konden blijven bestaan, terwijl er sprake was van langdurige, onwettige vrijheidsberoving, dwangarbeid en geestelijke mishandeling.

 

Er schijnt een kardinaal veroordeeld te zijn voor het feit, dat hij zijn mond heeft gehouden over hem welbekend smerig kindermisbruik. Deze rampenlijder schijnt Roger Mahony te heten en wilde natuurlijk ook Paus worden.

 

Deetman heeft via zijn commissie ook ontdekt dat niet alleen kinderen, maar ook vrouwen door priesters verkracht werden. Natuurlijk, hoe kan het ook anders. Maar ik laat mij afleiden, ik wil naar mijn eigenlijke punt toe.

 

Denk vooral niet dat je gebakken zit, indien je een verklaring voor euthanasie schriftelijk hebt afgegeven. Zelfs als je huisarts zegt medewerking te willen verlenen, geeft dat nog geen enkele zekerheid.

 

Bij de demente mens is een en ander nog enigszins lichtelijk te begrijpen, alhoewel ook in die gevallen sprake is van oplichterij, aangezien hun schriftelijke verklaring wel degelijk rechtsgeldigheid heeft. Dus als de liefderijke verzorger, meestal man of vrouw, de afgesproken procedure in gang wil zetten, wordt die door onze sprankelende en uitmuntende hulpverlening afgepoeierd met de drogreden van ongeldigheid wegens het niet meer willen van de (zwaar demente) patient, die beweerd gelukkig te zijn met de situatie.

 

Wat het verhaal gecompliceerd maakt is het volgende: de schriftelijke verklaring heeft wel degelijk rechtsgeldigheid, maar er is nog een reden waarom euthanasie in die gevallen geblokkeerd kan worden en dat is het adagium van het ondraaglijk lijden. Er moet sprake zijn van ondraaglijk lijden en dat is nu eenmaal een zeer ruim en rekbaar begrip. Daar kan je alle kanten mee op en dat is dus het hele probleem van de euthanasie.

 

Euthanasie is er in werkelijkheid niet. Dat zag ik onlangs nog , toen er geëmmerd werd over het morfinegebruik. Vele hulpbehoevende, om de dood smekende slachtoffers krijgen in het laatste stadium een dot morfine toegediend om die stakkers uit hun lijden te helpen, maar nu schijnen die 800 per jaar illegaal te zijn gestorven aan een overdosis morfine. Die kwal die dat onlangs op onze kwelbuis kwam vertellen, had ik het liefst persoonlijk uit het apparaat getrokken om zijn hoofd met een hakbijl in tweeën te splitsen. Ik werd er onwel van en moest mijn televisie uitzetten, waardoor ik godzijdank ook de naam van die hufter niet kan vermelden.

 

Wanneer je euthanasie wilt plegen, zal je dat zelf moeten doen.

Echt, je wordt er niet mee geholpen. Je zal een manier moeten verzinnen om de bloederigheid zo gering mogelijk te laten zijn. Dat met het oog op de geestelijke problemen van je medemens. De treinmachinisten weten er alles van.

 

Met dank aan onze zeer duurbetaalde hulpverleners, die er jaren voor hebben gestudeerd om hun eigen zin door te drijven. Zij vinden zichzelf  namelijk belangrijker dan jij.

 

Jan Posch, 14 maart 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten