donderdag 31 januari 2013

Koningshuis/troonwisseling.


Heel Nederland in rep en roer, want Beatrix, onze Koningin, zal binnenkort ( april 2013) afstand gaan doen van haar symbolische macht.

Haar oudste zoon Prins Willem Alexander zal haar gaan opvolgen en zijn vrouw de Argentijnse Maxima, de dochter van een Minister van Landbouw onder het moordenaarsregime van Generaal Videla, zal onze” Koningin “ worden.

Zal ons land daardoor beter gaan functioneren?  Het antwoord is duidelijk neen. Hoe komt het dan toch dat bijna iedereen schijnbaar, ik herhaal schijnbaar, hierover zo opgetogen is?

 
Kost dit koningshuis ons een heleboel belastinggeld? Het antwoord is nu een overduidelijk ja.

 
Hoe kan het dan toch zo zijn dat bijna iedereen, schijnbaar, ik herhaal, schijnbaar,  hierover dan zo mee is ingenomen?

 
Dat zal ik u proberen uit te leggen. Omdat het volk (lees : de mens) heel graag in onzin, noem het sprookjes voor mijn part, wil geloven. Vooral en met name, onschuldige onzin. Het zit nu eenmaal in onze genen om heerlijk voor de gek gehouden te willen worden. Zoals kinderen heerlijk kunnen genieten van een poppenkast, zo willen wij ons een paar jaartjes later, ook nog  heerlijk in de luren laten leggen, door ons volledig over te geven aan een sprookjesfestijn. Vergelijk in deze ook de dames, die zich volledig laten inpalmen door zich als sinterklazen voordoende lovers of ander geil tuig. 

Zoals wij ons ook heerlijk zouden willen laten verwennen door een ontspanningsmasseur en als het effe (stiekem ) kan, nog veel meer natuurlijk.

 
Ons koningshuis wordt geassioceerd met leuk, plezierig, aardig, feesten, vlaggetjes en vrolijkheid, in ieder geval ontspanning, en een lekker gevoel.

 
Het is een vorm van entertainment . Van vreugdevol tot en met gezelligheid, Prins Pils past precies in dat plaatje. Erica Terpstra, ons nationaal waggelend (en vaak feestvierend) spekvarken, kan u daar veel meer over vertellen.

 
Ons koningshuis is feitelijk een geldverspillende hobby, gesubsidieerd door de overheid als een vorm van performancekunst, om met Grunberg te spreken.

Geef het volk brood en spelen, zei Napoleon, Geef het gepeupel in ieder geval afleiding en gezelligheid.

 

GEEF HET DAAROM EEN KONINGSHUIS, voor uw welverdiende rust en ontspanning, en andere vreugdevolle zaken.....

 

 Jan Posch, 31 januari 2013.

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten