maandag 27 augustus 2012

Over hotels en honden.


 
Dit keer een banaal onderwerp. De hamvraag luidt:  waarom laten (dure) hotels, waar gezien de (hoge) kamerprijs logischerwijs (bijna) alles op maat ( en reinheid) geregeld is, vieze stinkende, veelal met vlooien overladen en met parasieten doordrenkte honden op de kamers toe, waardoor de volgende hotelgast in een stinkende en meestal duurbetaalde (haren)kamer moet bivakkeren.

 

Het antwoord is overigens vrij simpel. Geld natuurlijk, zoals gewoonlijk.

 
Onlangs schreef ik daarover een elektronisch bericht aan een Fletcher-hotel in Eerbeek. De afgeknepen en gedresseerde receptionist reageerde en schreef o.a. dat zijn baas van honden hield, waarop ik hem de vraag voorlegde wat zijn baas zou doen, als jan de behanger voorgoed weg zou blijven uit zijn hotel, indien hij ( en alle andere behangers) allergisch voor hondenharen zouden  zijn geworden. Het antwoord bleef natuurlijk achterwege.

 

 Zelfs een gedeeltelijke hondenbezetting vinden zij al een onoverkomelijk probleem.

 

Gerookt mag er niet meer worden op de kamers. Dat stinkt en er is kans op brandgevaar. Je kan een boete krijgen van 125 euro, indien je gesnapt wordt.

 

Ik roep iedere potentiële hotelgast daarom op,  om niet meer naar een hotel te gaan waar honden toegelaten worden, indien zij het met mij eens zijn. U zult zien hoe snel wij dan van dit probleem verlost zullen zijn. Jammer alleen, dat Jan Boerenkool te dom is en zijn belang daardoor te gering zal vinden om zich hierover druk te maken.

 

N.B.

 

Ik wil ook geen honden meer zien op het strand. De kinderen hoeven dan ook niet meer op warme zomerdagen in de stront te roeren.

 
Iedere hondenbezitter wordt geacht zijn eigen stront op te ruimen, waar dan ook in Nederland. Indien er geen hondenafvalbakken in de buurt zijn, wordt hij verplicht deze uitwerpselen mee naar huis te nemen. Deze regel geldt overigens ook voor de paardenberijders.

Honderden uitkeringstrekkers en andere solliciterende werklozen worden in iedere gemeente ingezet om deze maatregelen te effectueren. 200 euro boete voor een overtreding.

 

 Jan Posch, 27 augustus 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten