maandag 4 juni 2012

Over Reiki, priesters en voetbalsportverslaggeving.


De Oranje-gekte is weer uitgebroken en onze verziekte media met Tom Egbers en de kwijleballen Derksen en Genee voorop, doen er weer alles aan om deze “voetbalreligie” aan de gewone burger te verkopen. Het product “Voetbal”wordt aangeboden op een manier, die sterk doet denken aan de manier waarop de hoertjes op straat in de Oekraine hun lichaam (en ziel)  verkopen.

Geen woord meer over de corruptieve samenleving, en de martelingen die op een paar honderd meter afstand plaatsvinden in de gevangenissen van Kiev en Charkov. Men laat het eenvoudig doodbloeden, net als in Argentiniƫ in 1978 en China in 2008. Lang leve, het brood en de spelen. Lang ,leve het geld en de kijkcijfers.



Ook vraag ik mij af, hoe iemand als de maagdelijke Bert Maalderink uit Steenderen, het voor elkaar krijgt, om zich als clown te willen blijven gedragen. Bij het horen van zijn stemgeluid krijg ik last van plaatsvervangende schaamte in mijn schaamstreek en bij het aanschouwen van de reactie van ene van Marwijk op zijn verschijnen, krijg ik spontane braakneigingen. Ongeveer in dezelfde mate als bij het zien en horen van ene Joep Schroeder, maar dan worden mijn poepneigingen nog afgeleid door zijn klapperende kunstgebit.





700 heilige priesters zijn  gevraagd naar hun oordeel over het celibaat. 135 hebben gereageerd, waarvan de helft beweerde droog te willen blijven staan. 565 priesterbroeders hebben het enquete-formulier dus gedwarsboomd en genegeerd. Een onthutsend hoog aantal voor onze heilige broedergemeenschap. Of zouden zij bevreesd geweest zijn voor  pedofielenjagers?





Een alternatieve genezingsmethode, gericht, om via het overbrengen van universele levensenergie via een medium, de ziekte  te genezen, heet Reiki.

Behalve een tijdelijk pijnloos gevoel na de wrijving is er geen enkel bewijs voor de hardheid van deze therapie.

Is Reiki inderdaad een waardeloze en ineffectieve behandelwijze gebaseerd op bijgeloof en boerenbedrog?, zoals beweerd door Catherine de Jong , voorzitter van de Vereniging tegen Kwakzalverij en anesthesioloog in Amsterdam.





Janneman, 4 juni 2012.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten