vrijdag 29 juni 2012

Over het heilige geloof en onze schizofrene artsenij.


Dat  de mens,  op grond van zijn ingewortelde  onzekerheid en onwetendheid ,vroeger , nu en ook in de toekomst, altijd steun heeft gezocht en zal blijven zoeken  in religie (geloof en bijgeloof) zal volkomen duidelijk zijn. Deze stuiptrekkingen en de daarbij behorende rituelen zijn tot in de kern onuitroeibaar. In zijn onuitsprekelijke wanhoop klampt hij zich ,als een drenkeling aan een plank, vast aan zijn laatste redmiddel.



De machthebbers weten daar trouwens wel raad mee.  De geschiedenis leert ons de macht en het ware gezicht van de Kerk en zijn geloof. Kerk en Staat waren vroeger niet voor niets onafscheidelijk, hetgeen ons toen en nu nog in oosterse landen,  afgrijselijk veel ellende en leed heeft opgeleverd, niet in de laatste plaats door onderling gekrakeel en wedijver tussen de duizenden geloofsideologieën .



De andersgelovigen waren ketters, die uitgeroeid dienden te worden.



Vandaag de dag is het nog steeds zo. Met name in de  islamitische wereld.  Egypte en Syrië zijn daar actuele voorbeelden van.



Maar op een enigszins kleinschaliger nivo is het hier ook nog aan de orde van de dag. Dankzij de gelovigen worden er nog steeds dieren mishandeld. De Joodse en Islamitische lobby heeft het voor elkaar gekregen, met medewerking van  het narcistische geval  Henk Bleker, om de totaal overbodige zelfverheerlijkers  in  de Eerste Kamer te laten zwichten voor een (inmiddels) totaal onuitvoerbare wet.

 De  dieren moeten minstens 40 seconden lijden en worstelen ten faveure van mislukte denkers. ( Thora, Bijbel en Koran spreken er niet over hoe dieren geslacht zouden moeten worden) Uiteindelijk hebben de naastenliefhebbers het toch weer voor elkaar gekregen dat aan de rituele slacht- en moordpartijen geen einde is gekomen.



Nog niet overtuigd?



De besnijdenis is een  goddelijke overtuiging van deze zelfde slachters. Haal het niet in je hoofd om aan deze martelpraktijken een einde te willen maken, want je komt onherroepelijk in conflict met deze valse fanatici. In Duitsland durfde een rechter in Keulen in hoger beroep te stellen dat besnijdenis een vorm van mishandeling is. Hij kreeg de hele moslim- en Jodenbeweging in Duitsland over zich heen.



Ook zorgen christenen er voor dat ik geen recht op vrije zelfbeschikking krijg ( recht op euthanasie) en daarmee  bloederige en mensonterende  toestanden in stand houden.



Wat dat laatste betreft: sommige artsen zijn niet te vertrouwen, zij wekken de indruk niet tegen euthanasie te zijn, maar als het puntje bij paaltje komt, laten zij het afweten en laten zij je een volle week  creperen, zoals mijn tante Maartje in het ziekenhuis in Zaandam in 1989 is overkomen. 



Iedere arts hoort zich in dienst te stellen van de klantvraag en met zijn of haar geweten heb ik niets te maken. Zij zijn dienstverleners en niets minder of meer dan dat, tenzij zij vinden dat ik een consument ben. Maar laten zij daar dan vrijelijk voor uitkomen en niet van twee wallen proberen te vreten.



Hetzelfde geldt voor de tandarts. Ook die probeert van twee wallen te vreten. Buitensporige hoge tarieven en tariefsverhogingen, als resultaat van commercieel denken. Maar wanneer je naar een andere smoelensmid wilt overstappen wordt je geweigerd en  ben je ineens weer de klant, die door en door gekend moet worden, teneinde een zo zorgvuldig mogelijke behandeling te kunnen krijgen.



Volgende keer een stukje over de euro en de onbeschaamde afkeer van de Telegraaf en zijn discipelen ,van Europa, gevolgd door het deerniswekkende monster wat kapitalisme wordt genoemd.



Jan Posch, 29 juni 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten