donderdag 31 mei 2012

Klaarkomen van lichaam, ziel en geest.

Dat wij een vat vol tegenstrijdigheden zijn, ( en een explosief mengsel van haat en liefde), wisten wij allang uit vorige afleveringen, maar dat wij ook een vat vol met vuilnis zijn, dat om de zoveel tijd geleegd moet worden, is (behoudens de afvoer van stront en urine ) behoorlijk minder bekend.

Sommigen van ons produceren zoveel vuilnis, dat er veel vaker geledigd moet worden, afhankelijk van leeftijd, leefwijze en karakter.



1.    Klaarkomen van Lichaam.



Deze is natuurlijk de meest bekende. De klieren in het lichaam produceren hormonen, die op hun beurt spanningen gaan veroorzaken bij niet-lediging. Slechts via een regelmatige ontlading kunnen er ( grote) ongelukken voorkomen worden. Voor mannen bieden vrouwen een uitkomst in deze. De meest ideale vuilnisbelt is het vrouwelijk geslachtsorgaan om de sperma in op te vangen. Is deze niet aanwezig dan moeten er andere manieren verzonnen worden om het opgehoopte eiwit te lozen.





2.    Klaarkomen van Geest.





Er zijn talloze manieren om het geestelijk afval te spuien/lozen. De Duitse psychiater Sigmund Freud heeft het keurig beschreven via zijn zogenaamde psycho-analyse.

Ik noem slechts een aantal voorbeelden.



·       Roddelen

·       Liegen

·       Geheimen met elkaar delen.

·       Bevestiging van jouw verhaal zoeken bij een argeloze luisteraar.

·       Jouw verhaal vertellen bij een luisterend oor (vriend of een  psychotherapeut.)

  • Razen en tieren, schelden en vloeken, zeuren en zaniken, vitten, pesten en ga zo maar door.
  •  



3.    Klaarkomen van de ziel.


De minst schuldige vorm, (zo lijkt het) ,van het vinden van een vuilnisbak voor frustraties en andere onwelkome opgebouwde spanningen in het recente en minder recente verleden, is het lachen, gieren en brullen. Des te heviger , des te meer spanningen en /of frustraties kunnen er  geloosd worden. In het geval er onschuldigen het slachtoffer dreigen te worden  van deze vorm van klaarkomen/reiniging, is er natuurlijk geen sprake meer van een onschuldige vorm van klaarkomen van de ziel. Vooral vrouwen met veel mannelijke hormonen (testosteron) maken zich hier schuldig aan.



De meest ideale manier om van spanningen en frustraties af te komen is natuurlijk sport en beweging. Maar onderschat ook het belang van humor en creativiteit niet. Humor is niet voor niets, “ de bloem op de mestvaalt en de pleister op de wonde”.

En in de creativiteit (muziek, beeldhouwkunst, schilderwerk, schrijfwerk, tekenen e.d.) kan de opgelopen surplus aan agressie zelfs weldadig uitpakken. De hoogste vorm van kunst vindt zijn oorsprong nu eenmaal in de eenvoud van de emotie van de enkeling.


Jan Posch, 31 mei 2012.



Lach niet zo stom , trut,

Jij altijd met je stomme gelach om niets,

Even is nog wel leuk,

Maar jij weet van geen ophouden,

Weet jij trouwens , dat jij een goudmijn tussen je benen hebt?

Ha, Hi , Hahaha, Hiiiiiiiieeeeee,

En weet jij ook dat mannen denken, daar rijk van te worden?

Ha, Ha, Hi, Hohoho, Heeeiiiiieeee, Ohohooooooooooooiiiiiiiiiii.



Janneman. (31 mei 2012).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten