vrijdag 25 mei 2012

Dwaalleer.


Voetbalclub VVV uit  Venlo blijft in de eredivisie, dankzij een scheidsrechterlijke dwaling, door een kunstval niet te doorgronden. Voetbalclub Willem II uit Tilburg promoveert naar de eredivisie doordat een scheidsrechter  een speler van Den Bosch onterecht een tweede gele kaart gaf, waardoor deze club met 10 spelers verder moest spelen.



Arjan Robben heeft 72 jaar na dato alsnog wraak genomen en tevens zijn meerdere moeten erkennen in der Kaiser ( Frans Beckenbauer), die al scherpe kritiek had gehad op zijn functioneren , na zijn gemiste strafschop tegen Dortmund, waardoor deze brekebeen voor de tweede keer op rij zijn miljoenenschenker wist te behoeden voor nog meer rijkdom.



De Grieken willen niet uit de euro-zone, en ook geen bezuinigingen, Zij willen van twee wallen vreten.



Tofi Dibi mag wel woordvoerder zijn op allerlei terreinen voor Groen-Links, maar wordt niet geschikt bevonden om als lijsttrekker te fungeren. Wel durft hij het disfunctioneren van zijn partij aan de orde te  stellen, hetgeen ongekend moedig is. Maar wanneer hij denkt dat hij daarmede de weg vrij zal maken voor een louterende heling,  maakt hij zich schuldig aan een zeer naïeve vorm van dwaling.

Desalniettemin mag hij opgaan voor het lijsttrekkerschap, iets wat andere ongeschikte kandidaten niet mochten. Een stem op Groen Rechts zal een  hoerenstem blijken te gaan worden.


Volkert van der Graaf schijnt na 12 jaar te worden vrijgelaten wegens goed gedrag, terwijl hij voor 18 jaar veroordeeld was. De laatste twee jaar wordt deze  moordenaar van Pim Fortuin alvast klaargestoomd om  deze moeilijke taak (functioneren in onze maatschappij) te kunnen gaan vervullen.



De kinderverkrachter Robert M. wacht waarschijnlijk hetzelfde lot, maar dan beter. Om niet in herhaling te vallen, worden deze criminelen vanaf het begin in de watten gelegd. Zij mogen boeken lezen, studeren, televisie kijken, films kijken, zij kunnen gaan sporten, fitness, zij krijgen dames (of heren) op bezoek. Werkelijk alles wordt er aan gedaan om hen het naar de zin te maken, bang als wij zijn dat zij niet meer zouden kunnen functioneren in onze wonderschone maatschappij.



Geen dwaling is  de herziening van het begrip democratie. Nu schijnen er verlichte geesten op de markt te komen, die  de overtuiging zijn toegedaan, dat bestuurders de werkelijke dienst uitmaken. Het gaat helemaal niet om de politieke inhoud, het gaat nog maar louter om de vorm. Niet de ideeën , maar  de procenten bepalen het beleid. Niet de grootschaligheid bepaalt het denken, maar de lokale begrensdheid. Het gaat om de poppetjes, zoals wij allang al weten. Poppen, die gemaakt en gebroken kunnen worden door de zogenaamde mediacratie. De echte politiek zal wederom in het moeras eindigen en wie dat niet (wil) inzien, dwaalt dus.



Inmiddels is ook bekend dat John Fitzgerald Kennedy zijn stagiaire al na vier dagen onder haar rokken bij haar kut greep en dat hij haar ook zijn broer Teddy wilde laten pijpen. Mimi Alford weigerde , maar pijpte vervolgens zijn vriendje Dave Powers op zijn voordracht, terwijl hijzelf bleef toekijken in het zwembad. Ik vraag mijzelf af, waarom ik het altijd jammer heb gevonden, dat Jacky zijn hersenen in haar hand hield op 22 november 1963 in die auto in Dallas.



Sommigen denken dat geluk het ultieme doel is van ons bestaan, dat is het niet, het gaat om wijsheid.


Hetzelfde geldt voor bezit en materiaal, dat kan je weer verliezen, datgene wat je bent, niet.


Democratie is belangrijker dan de Staat volgens velen, dat is het niet, een sterke Staat is een absolute voorwaarde om mensen de indruk te geven of in de waan te laten dat het luxe begrip democratie echt bestaat, of het ook daadwerkelijk functioneert is een heel ander verhaal. In zoverre is democratie te vergelijken met het luxe begrip ethiek.


De financiële markten bepalen hoe het beleid er zal gaan uitzien. De regeringen zijn lijdzame volgers van de financiële markten. Is dat ook een dwaling? Neen, wel de gedachte dat het omgekeerd is.


Is de gedachte dat het uitgeven van euro-obligaties de redding van euroland kan betekenen een dwaling? Een lastige vraag, het vergt veel moed om die weg in te slaan, het zal de rijkere landen ongetwijfeld veel geld gaan kosten, maar mede gelet op de vorige alinea, is het doodgewoon oneerlijk dat de rijkere landen veel goedkoper kunnen lenen op de kapitaalmarkt en de arme drommels een torenhoge rente moeten betalen. Zo komen die lui natuurlijk nooit uit de problemen. Maak van Europa een sterke Staat, met één President en één Minister van Financiën en van Economische Zaken. Hopelijk volgt Europa de (lange) weg van de  Verenigde Staten, waar ook de democratie in den beginne veel sterker was dan de Staat. Pas later werd de zaak weer rechtgetrokken.



Is de geuro naast de euro in Griekenland het konijn uit de hoge hoed? Een Staat in een Staat. Met het buitenland in euro’s afrekenen en in het binnenland met geuro’s afrekenen. Het lijkt mij geen afdoende oplossing, eerder een tijdelijke.


Waarschijnlijk gaan de Grieken uit de euro en voeren weer de drachme in. Dat zal iedereen veel geld gaan kosten en de geschiedenis terugdraaien. Het lot van onze munt zal daarmee aan een zijden draadje komen te hangen, met het oog op het onontkoombare domino-effect, maar …….. wanneer het einde van deze geschiedenis echt in het moeras dreigt te verstikken, zal er een overheveling van soevereiniteit gaan plaatsvinden, waarbij niet de politiek maar de keiharde pegels ons lot zullen gaan bepalen, en zijn we weer een stuk opgeschoven naar een politieke Unie. Ik hoop dat deze gedachte geen dwaling zal zijn. Eerst de Verelendung en dan de revolutie.



Jan Posch, 24 mei 2012.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten