donderdag 1 maart 2012

DSM.

DSM uit Limburg ( de voormalige staatsmijnen) heeft wereldwijd meer dan 22.000 werknemers in dienst en een jaarlijkse omzet van maar liefst 9 miljard euro. Het is een ultra-modern technologiebedrijf, met drie afdelingen: een kunststofafdeling, een voedingsmiddelenafdeling en een vitaminesafdeling, dat geleid wordt door ene Feike Sybesma


Aangezien energiebronnen als hout en stro, en  fossiele brandstoffen zoals,  olie gas en kolen een keer opraken, ontwikkelt het brandstof op nieuwe manieren. Biotechnologie, gentechnologie en enzymtechnologie helpen hen om uit afval van planten nieuwe brandstoffen te produceren. Dat gebeurt op basis van vergistingsprocessen. Biobrandstoffen zoals ethanol zijn al redelijk bekend, maar ethanol uit plantenresten, zoals bladeren, stengels en takken is ronduit revolutionair te noemen.


Het is een bedrijf voor nu en zeker voor de toekomst. Wanneer je je geld had belegd in dit concern dan was je als  één van de weinigen geen geld kwijtgeraakt. Ook voor de toekomst kan je je geld in dit bedrijf steken met een huidig dividend van 1.45 euro per aandeel van 42 euro. op jaarbasis.


Jan Posch, 1 maart 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten