donderdag 8 maart 2012

Wil de echte God opstaan?


U mag straks zelf kiezen wie van de navolgende zes personen de waarachtige God is.

Degene die het goed heeft, kan eeuwige roem en een eervolle vermelding tegemoet zien.



·       Ettore Majorana (1907 –1938) Een natuurkundig genie uit ItaliĆ«, briljant fysicus, hoogleraar aan de universiteit Napels, die de neutronen in de atoomkern ontdekte en ook de ontdekker van de z.g. neutrino’s, de spookachtige deeltjes die van gedaante kunnen verwisselen, massaloos zijn en door alle materie heenvliegen. Hij verdween spoorloos.

·       Rick Santorum.  De Amerikaanse Republikein , die beweert dat de scheiding van kerk en staat hem deed kotsen. Deze presidentskandidaat voert momenteel een middeleeuws campagnevermaak over God, het vaderland en het gewone volk.

·       Richard Dawkins, die een boek schreef “The God Delusion”.

·       Arnold Karskens , een kale oorlogsjournalist, die in de praatshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman de meedogenloze martelingen in SyriĆ« in twijfel durfde te trekken en vond dat je de zaak ook van de kant van Assad moest bekijken, terwijl hij naast Aart Zeeman zat, die net terug was gekomen van een bezoek aan het vrije Syrische leger.

·       Ibrahim Ahmad Aloglah een Syrische verzetstrijder die driemaal gevangen genomen werd ,en met de dood bedreigd , vreselijk gemarteld werd en via omkoping het vege lijf wist te redden. “God kan niet bestaan”, zei hij en “als hij bestaat dan heet hij Assad”.

·       Christopher Hitchens (  1949-2011). Hij overleed vorig jaar aan de gevolgen van keelkanker. Of hij te heet had gedronken of teveel kutten had gelikt weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat hij een boek heeft geschreven  genaamd: “God is not great”. Daarmee verwierf hij wereldfaam en wereldwoede. Het is een meedogenloze aanval op het geloof en de kwaadaardige predikers ervan.  De ondertitel luidde: “How religion poisons everything” ( hoe religie alles vergiftigd). In superieure stijl maakt deze essayistische grootvorst gehakt van alle idioten die in God geloven.





Jan Posch, 8 maart 2012. (janposch@hotmail.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten