woensdag 10 november 2010

Marteling.

George Bush , ooit de machtigste man op deze wereld, vindt watermarteling geschikt om mensen te doen doorslaan. Niet alleen Amerikanen martelden systematisch de Irakezen, ook de Britten doen dat. Niet alleen om bekentenissen af te dwingen, maar ook terwille van hun eigen plezier. Zij martelen aangezien zij door niemand worden teruggefloten. De rechten van gevangenen via de Geneefse Conventie worden aan de laars gelapt.
Zo worden gevangenen uitgehongerd, geslagen natuurlijk, moeten sexuele venederingen ondergaan en krijgen elektrische schokken toegediend. Eèn van de gevangenen zegt dat hij al enkele dagen niets heeft gegeten, wordt om die reden geblindoekt afgevoerd en vervolgens beestachtig mishandeld. Sommige vrouwen zouden bij het aanhoren van dit gekrijs ongetwijfeld zwaar zijn klaargekomen.

Sommige Irakeze gevangenen werden doodgemarteld. Bij een receptionist werden 93 verwondingen aangetroffen, nadat hij was doodgemarteld.
De Britse regering weigert een diepgaand onderzoek naar deze barbaarse praktijken. Zij huldigt het gluiperige officièle diplomatieke standpunt, dat bovengenoemde praktijken slecht incidenten betreft.
Denk niet dat deze martelingen incidenten zijn. De mensheid heeft te alle tijden gemarteld en overal. Het begint al bij kleine kinderen met pesten van leeftijdgenoten. Er zijn experimenten uitgevoerd bij studenten, die werden verdeeld in bewakers en gevangenen. Na één week moest dit experiment gestopt worden, aangezien de bewakers de gevangenen ongekend heftig gingen tormenteren.
Ook was er ooit een experiment met het toedienen van elektrische schokken bij het geven van foutieve antwoorden op gestelde vragen. Twee derde van de proefpersonen (=66%) gingen door met het toedienen van deze steeds heftigere schokken totdat de patient zou zijn overleden.
Het sadisme zit in de mens verweven. Wij zitten doodeenvoudig niet beter in elkaar. Geef je de ergsten in sociaal opzicht de kans, dan verliezen zij ook hun laatste remming en martelen de ander net zo lang totdat de dood erop volgt.
Dat is ook de onderliggende reden, waarom vrouwen klaar kwamen op de tribune van de arena, waar slaven uit elkaar gescheurd werden door leeuwen.
Het verwondert mij ook niet meer,wanneer ik hoor dat er grote aantallen vrouwen reageren op relatie-advertenties van zware criminelen en moordenaars. Zij schijnen het heerlijk te vinden om doorboord te worden door een moordenaarslul.

Jan Posch, 10 november 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten