maandag 20 december 2010

t-Week(t)je wel.

  11-18 december.

·       Volgens de vertrekkende Adri Duyvenstein van Almere is de PVV van Geert Wilders een destructieve partij. Daar zou ons toekomstig Eerste Kamerlid wel eens helemaal gelijk in kunnen hebben. Wat een zooitje randfiguren heeft zich in die partij verzameld. Hero Brinkman schiep er genoegen in om een kraker eens lekker met zijn wapenstok te bewerken. Heerlijk. Dat kon hem zeer deugd doen. We zullen het maar niet hebben over hun oorlog tegen Iran. Neen, het Parlement wordt er niet beter op, het begint al aardig een afspiegeling te worden van ons volk.
·       Femke Halsema houdt het na 12 ,en vooral ook die half, jaar  voor gezien. Toen zij kon regeren wilde zij niet en toen zij wilde regeren kon zij niet. Het enige goede aan Halsema in de politiek is haar gedachte over een progressief liberale stroming en een sterke partij daaromtrent. Jammer dat zelfs haar opvolger, de econome Jolanda Sap nog niet eens over een fusie met D’66 durft te spreken. Wat zouden die sociaal-liberalen een hoop zetels halen. Maar die halfzachten durven alles, behalve echte (harde) knopen door te hakken.
·       Zembla zond een tv-programma uit over WikiLeaks. Een enorm goed programma. Mijn complimenten. Het is één van de weinige goede tv-programma’s. De laatste zin in die documentaire was: “zonder openheid geen democratie”. Prachtig.
·       Van de week las ik ergens een uitspraak van wijlen Harry Mulisch: “Als ik er ben, is de Dood er niet en als de Dood er is, dan ben ik er niet”.
·       De zaken rondom de pedofielen in Amsterdam en de kinderdagverblijven nemen hysterische vormen aan. Wij kunnen nu gerust spreken over moderne heksenjachtpartijen op kinderliefhebbers. Wanneer een directeur zijn secretaresse tweemaal per week van achteren neemt onder kantoortijd, , dan is hij stoer en mannelijk, behalve Jack de Vries natuurlijk, en wordt hij alom gerespecteerd, vooral door vrouwen. Het lijkt wel alsof ons misnoegen parallel moet blijven lopen aan ons ingebeeld beschavingsgevoel. Neen, dan wist onze alom gerespecteerde Gouverneur-Generaal Coen in 1629 wel een betere oplossing voor twee sex-zondaars, die het lef hadden om in zijn ambtsverblijf gemeenschap met elkaar te hebben. De jongeman ( vaandrig) moest worden onthoofd en het meisje moest met stokslagen bewerkt worden, nadat hij die eerst in een vat had willen laten verdrinken.
·       Waarom maken wij ons met z’n allen niet zo druk om die katholieke kerk met zijn geinstitutionaliseerde kinderpedofielpraktijken? Waarom zeggen wij niet massaal  ons lidmaatschap op en roepen de Paus niet ter verantwoording? Waarom slopen wij die kerkgebouwen niet?  In plaats van om Iran aan te vallen, wat die achterlijke Partij voor onze Vrijheid  wil en daarmee een lont bij het kruidvat houdt, zouden zij een Aktie moeten ontketenen tegen die schijnheilige Katholieke Kinderverkrachters.
·       Wisten jullie, dat de meeste politieke wereldleiders grote criminelen zijn?  Neem nu een land als Kosovo. De nieuw gekozen leider was de baas geweest van een criminele organisatie. Is dat vreemd? Natuurlijk niet. Een fatsoenlijk persoon was daar allang dood geweest.
·       Barack Obama zal het om diezelfde reden maar dan in omgekeerde zin geredeneerd, niet redden. Die man is wel uit het goede hout gesneden. Neem, Berlusconi. Deze rokkenjager redt het wel. Die schuinsmarcheerder weet zich altijd weer uit glibberige situaties te redden. Met een miniem verschil wist hij wederom zijn hachje te redden. En wat dacht u van een zekere Poetin? Alle kritische journalisten worden daar met ijzeren staven bewerkt. De ware verdediger van het Kremlin bewerkt zijn vermeende opposanten met knuppels, ijzeren staven of ander wapentuig. Daarover kunnen Anna Politkovskaja en Paul Klebnikov niet meer meepraten. Oleg Kashin met zijn gebroken kaak, geamputeerde vinger en ingeslagen schedel nog net wel. En laten we het maar niet hebben over de leiders van Wit-Rusland en Ivoorkust.
·       Neen, laten wij alstublieft een voorbeeld nemen aan Liu Xiaobo. Die kreeg de Nobelprijs voor de Vrede, omdat hij opkwam voor onderdrukte groeperingen in China, dat grote land in Azië, dat dictatoriaal bestuurd wordt. Wat vreemd nu, dat deze man een gevangenisstraf van 11 jaar uitzit in datzelfde grote land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten