zondag 26 oktober 2014

Krankzinnige verliefdheid.

Adriënne.

Zij was hopeloos verliefd op een getrouwde man. Vier maanden lang geloofde zij stellig dat hij zijn vrouw zou verlaten en voor haar zou kiezen.

Zij ontmoetten elkaar in het geheim. Zij was betoverd. Zij dacht heilig te maken te hebben met een oprechte, unieke en zuivere liefde. Ook interpreteerde zij zijn woorden op een manier die haar het beste uitkwam. Het was een liefde die vooral in haar eigen gedachten bestond. Zij had alle tijd om te fantaseren hoe het zou zijn indien hun "liefde" helemaal tot bloei zou komen. Zij plantte zelfs een boom, opdat zij later getweeën in de schaduw van die boom zouden kunnen zitten. Hun wederzijdse intieme gedachten stonden aan de wieg van haar krankzinnige liefde.

Toen de man te kennen gaf toch te kiezen voor zijn eigen vrouw, was te wereld te klein . Zij was razend en overstuur. Maar na een gesprek tussen hen, voelde zij zich ineens ontzettend klein. Krachteloos en tot niets meer in staat. Verlaten, koud en bedrogen.
De op een na grootste fout die zij nog kon maken, beging zij ook: geloven dat hij het niet meende en op een dag op zijn verkeerde schreden zou terugkeren.

De conclusie is:  juist door zijn gedrag werd zij onderhorig aan hem. Juister en scherper geformuleerd: wanneer hij werkelijke en diepzinnige liefde voor haar zou hebben gevoeld, zou zij zichzelf minder aan hem onderworpen hebben. Zij werd het slachtoffer van zijn onbevangenheid, waardoor zijn dominantie over haar kon gaan gloriëren.

Een man maakt zichzelf vrijwillig ondergeschikt aan een vrouw door haar te veel eer te bewijzen, bijvoorbeeld via teveel aandacht, geschenken en het schrijven van gedichten.

Een vrouw wil eigenlijk ongemerkt gedomineerd worden. Dan is zij bereid voor hem door het vuur te gaan, dan is zij bereid om al haar openingen te laten vullen. Wanneer zij eenmaal in extase is geraakt, kan je je als man alles permitteren.

Ben je te lief voor haar wegens waarachtige , oprechte en glaszuivere liefdesgevoelens, dan is de kans levensgroot aanwezig dat je als een sukkel wordt aangezien, en moet je niet vreemd opkijken dat je vroeger of later de kous op je kop krijgt.

In wezen is ook dit (liefdes)probleem, zoals alle problemen,  onoplosbaar.

Inderdaad, een tragische vaststelling.

Jan Posch, 26 oktober 2014.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten