donderdag 3 april 2014

Minder.

Heeft Geert Wilders zijn hand overspeeld, toen hij zijn aanhang op de  gemeenteraadsverkiezingsavond  op 19 maart 2014 , minder, minder liet scanderen?

 

Minder Marokkanen in Nederland. Hij bedoelt om criminele Marokkanen naar hun land terug te sturen. Maar hij provoceert doelbewust in de hoop zoveel mogelijk publiciteit te genereren op deze avond, want veel geld bezit zijn  politieke partij PVV niet .

 

De vraag is zeker bevestigend te beantwoorden. Enfin,  zoals zo vaak, de  boodschapper wordt onthoofd en het  gestelde probleem blijft op de achtergrond doorwoekeren.

 

De  laffe en neurotische Nederlander ziet zijn kans schoon om zijn opgelopen frustratie via  veilige wegen  naar buiten te brengen en dient een aanklacht tegen hem in op grond van haatzaaierij.

 

Het is een bekend feit, dat Marokkaanse jongens oververtegenwoordigd zijn in het criminele circuit. Zij  hebben geen enkel respect voor het gezag en zeker niet voor de politie. Daar hebben zij trouwens wel een punt, want de lafheid van vele wetsdienaars laat zeker veel ruimte voor minachting toe. Of zij ook lak hebben aan hun ouders weet ik niet. Waarschijnlijk wel.  Ook hebben zij geen hoge pet op van  politici en ook daar hebben zij een punt. Deze huichelaars waaien met alle winden mee, laten de politie vaak in de steek en  wanneer je een inkijk zou nemen in onze historische  (koloniale) achtergronden , dan scoren zij  een derde punt, want ook daar is schijnheiligheid troef.

 

Zij zitten vaak in een uitkeringspositie en  vinden zichzelf  minderwaardig behandeld door de Nederlandse samenleving. Het percentage werkloze allochtonen is hoger dan het percentage autochtonen.

Kortom waaraan moeten deze lui hun waarden ontlenen? Dat lijkt me niet zo eenvoudig.

 

Hebben zij gelijk om winkeliers en juweliers te gaan overvallen?  Om daarmee hun karige bestaan en hun ego ten aanzien van hun groepsgenoten wat op te fleuren? Neen, dat hebben zij niet, Zij zouden er beter aan doen om zichzelf uit deze  misère omhoog te werken. Maar voor de één is dat natuurlijk gemakkelijker dan voor de ander. De een is nu eenmaal talentrijker dan de ander.

 

Deze problematiek is alleen op te lossen, indien iedereen bereid is, en zeker de algehele Marokkaanse gemeenschap, om de hand in eigen boezem te steken en actief te willen worden in de bestrijding van deze criminaliteit door het, en te willen benoemen en de gevolgen voor lief te willen nemen. Van binnen uit dus.

 

De Marokkaanse crimineel dient te beseffen, dat de gemiddelde Nederlander het ook niet makkelijk heeft en zich ook aan moet passen aan de schizofrenie , die onze samenleving nu eenmaal kenmerkt.

 

Laten vrijwilligers met een uitkering  lessen gaan geven in filosofie en gezondheidskunde  aan  deze jongeren. Tegelijkertijd kunnen ze dan projecten starten, waarbij moed, doorzettingsvermogen en volharding op de voorgrond staan. Elke dag afzien en elke dag een uur historische kennis. Aan het eind van het jaar worden zij getest op hun vaardigheden. Degenen die bij de bovenste helft behoren krijgen een vaste baan aangeboden in de thuiszorg. De onderste helft krijgt het jaar daarop een nieuwe kans.

 

Tenslotte nog dit: 

 

De ontwikkelingen in Leeuwarden met betrekking tot het vervolgen van Cambuur voetbaltrainer Dwight Lodeweges door werkloze randdebielen en meelopers, tonen aan dat het verschijnsel “luie en criminele kut-Marokkaan” streng gerelativeerd dient te worden.

 

Jan Posch, 3 april 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten