vrijdag 16 augustus 2013

Mammon.


“Achter elk groot fortuin schuilt een misdaad” is een wijze uitspraak van de Franse romanschrijver Balzac.

 

“Geld is als mest en dient daarom verspreid te worden”, zei Francis Bacon.

 

Roven, stelen en plunderen bestaan, net als doping, sinds mensenheugenis, en zullen altijd blijven bestaan, want geld, dat op zichzelf stom is, maakt recht wat krom is.

 

Waar het grote geld heerst, wordt er grof gestolen, (pensioenfondsen, verzekeraars), waar er sprake is van subsidies wordt er gewoon gefraudeerd en waar sprake is van kleinere geldstromen wordt  minder grof gestolen.

 

Niemand wordt steenrijk door hard te werken. Wel staat hard werken garant voor een kromme rug op latere leeftijd of andere slijtageverschijnselen.

 

Wie niet steelt of erft, zal moeten blijven werken tot hij sterft.

 

Bonusbankiers, directeuren van grote instellingen en  mammoetbedrijven  hanteren op feilloze wijze een  crimineel systeem van diefstal, dat er op is gericht om zoveel mogelijk geld naar hen toe te laten stromen.

 

Lobbywerk, smeergeld, omkoping, geweld , omzeilen van regels, breken van afspraken, profiteren van andermans ellende, van klein tot groot, alles is er op gericht om geldstromen te manipuleren. 

 

Brievenbusfirma’s , banken, de misdaad zit al in de systemen verankerd en opgesloten. Het vergt een ware kunst om deze valsheid  te ontrafelen en los te weken uit de vastgeroeste en ingeslepen sjablonen en zetpatronen.

 

Deze wereld telt momenteel een 1500 miljardairs,  12.000 met meer dan 100 miljoen en  14 miljoen miljonairs.

 

Op zeer subtiele en achterbakse wijze worden de rijken steeds rijker en nemen in aantal toe, doordat de methodiek van het roven steeds fijnzinniger en fijnmaziger wordt. Denk hierbij aan advocaten en accountants, die ingehuurd worden, om langs de randen van de afgrond, (crimineel) zaad te strooien.

 

Het zij zo , het is erg, maar wat te denken van de aanbidding van deze oplichters door het gepeupel?

 

Denk even aan kale Jack,  Pauw en Witteman, Charles Groenhuizen,  Paul de Konteneuker, Mathijs van Nieuwkerk en de vele duizenden andere graaiers.

 

“Neen, geld maakt niet gelukkig, het maakt het lijden hooguit wat aangenamer” zei  Spike Milligan. Probeer dat die witte boorden criminelen maar eens aan hun (misdadig ) verstand te brengen.

 

 

 

Jan Posch, 13 augustus 2013.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten