woensdag 23 februari 2011

Een onvermomde Duivel.

 
 Eindelijk weet ik hoe de duivel er uitziet.

Op dinsdag 22 februari  konden wij gratis naar een duivelsvoorstelling kijken. Daar hoefde je niet eens voor naar het theater.  Op de verziender  liet een gestoorde gek zijn ware gezicht zien. Een kat in het nauw schijnt rare sprongen te maken, maar wat te denken van een zwaargestoorde psychopaat, die de naam Kadhafi draagt.


Die ongelukkige stumperds in Libië dachten even snel van deze dwaas af te komen, net zoals Ben Ali in Tunesië en Mubarak in Egypte.  Maar zij verkeken zich op deze zieke despoot, die zich in de loop der tijden heeft bekeerd van zwijn tot varken , maar eigenlijk tot een ware duivel.

In plaats van te vertrekken gaf hij opdracht om zijn burgers/onderdanen te gaan beschieten, niet alleen vanaf de grond door zijn betaalde hielenlikkers , maar ook vanuit de lucht door straaljagers. Deze lafaard laat het vuile werk ook nog eens opknappen door huurlingen. Dat zijn dus mensen zoals U en ik, die voor geld, anderen die een goed doel nastreven, aan flarden schieten, hoogstwaarschijnlijk met een prettig gevoel.

Kunnen wij met z’n allen deze massa-moordenaar  zomaar zijn gang laten gaan? Hebben wij niet met z’n allen de morele plicht om dit weerloze volk bij te staan? Waarom roepen wij het volk in Libië niet op om massaal te gaan staken en waarom doen zij dat eigenlijk zelf niet.

Is het nou werkelijk  zo moeilijk om zijn miljarden te laten bevriezen, om een internationale troepenmacht op hem af te sturen, om hem op te pakken en voor het Internationale Strafhof in Den Haag te laten berechten? Over een economische boycot zul je mij niet horen praten, dat is uiteindelijk alleen maar slecht voor het arme volk zelf.

De Verenigde Naties blijkt eens te meer een machteloze instelling met Ban Ki-moon als tandeloze bijter aan het hoofd. Wat zal die van zichzelf vinden, wanneer hij weer eens urenlang op iemand inpraat en niets bereikt? Zou die zichzelf nog serieus nemen, mede gelet op de voortdurende  jarenlange moordpartijen in Congo in Afrika.

De Afrikaanse landen snakken naar vrijheid en wensen niet meer onderdrukt te worden door allerlei soorten van despoten en tirannen, met hun eerloze trawanten, slijmerige aanhang en corrupte meelopers. Deze onderdrukte en uitgebuite volken zouden geholpen moeten worden door de vrijgemaakte Europese landen via hun  blauwhelmen, indien blijkt dat  leiders misbruik maken van hun macht en rijkdom.

Maar , omdat wij onze handen niet durven te branden aan moeilijke en smerige klusjes, laten wij deze tirannen , weliswaar  omsierd  met veel pompeus boegeroep, hun moedige  burgers  gewoon uitmoorden en afslachten.

Ik troost mijzelf met de gedachte, dat een onvermomde duivel uiteindelijk aan het kortste eind zal trekken, zij het met achterlating van grote sporen van vernieling en verderf, omdat een afgeworpen masker meestal  als het begin van het einde  kan worden gezien.


Jan Posch, 23 februari 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten