vrijdag 25 februari 2011

Analyse en vragen.


In studio-sportvoetbal  lieten ze een beeldopname zien van een zekere  Toivonen, die op een zeer opzettelijke en gemene wijze op de voet ging staan van zijn tegenstander. Deze laatste liet zich provoceren en gaf hem een duw, waarbij Toivonen zich direct overdreven op de grond liet vallen. De scheidsrechter stuurde daarop vervolgens zijn duwer uit het veld met een rode kaart.

Jan Mulder vond dat die Toivonen hard zou moeten worden aangepakt voor zijn gedrag en vroeg zich af of de tuchtcommissie deze beelden  zou kunnen opvragen om met terugwerkende  kracht deze speler alsnog een straf te geven, zoals ze dat ook met de  naar Engeland  verhuisde Uruquaan Louis Suarez hadden gedaan door deze nekbijter voor zeven wedstrijden te schorsen. Hij vond dus dat er te slap werd opgetreden tegen deze aanstellers en provocateurs.

Jack de kale van Gelder  vond dit voorval niet ernstig genoeg om zich daarover op te winden. Wel werd hij boos op Mulder, die de euvele moed had om hem te bekritiseren. Daarmee liet multimiljonair van Gelder de kans voorbijgaan om het werkelijke bestaansrecht van dit soort programma’s aan te tonen.  Dachten jullie nu werkelijk dat er via daadkrachtige stellingnames op de Nederlandse televisie een bijdrage wordt geleverd  aan gezonde meningsvorming, laat staan  daadwerkelijk optreden?   




De Nederlandse (vredes)missie naar Kunduz in Afghanistan gaat door, omdat daar politiemensen opgeleid worden voor vredelievende doeleinden,  terwijl deze agenten zelf beweren te willen worden opgeleid om te kunnen vechten tegen de Taliban. Het is daar doden of gedood worden, zeiden de zes ondervraagden.

Dachten jullie nu werkelijk dat die niezende en zwaarverkouden vierjaarsstem van jullie van enige invloed is  op het zieke politieke  klimaat in Nederland?

Jullie weten inmiddels hoeveel aandacht er wordt besteed  aan een onschuldige koffer- en baarddragende Braziliaan, die werd verdacht van terroristische praktijken. Hij werd vermoord. Dat moeten jullie even vergelijken met die massamoordenaar en staatsgevaarlijke gek, die zich Kadhafi noemt. Hij  wordt niet vervolgd.

Waarom zeggen zo weinig mensen hun lidmaatschap op van de katholieke kerk, terwijl dat een kindergevaarlijk instituut is?

Waarom zijn er geen protesten tegen de moordenaar Desi Bouterse, die zijn moordenaarsdag verheven heeft tot nationale feestdag in Suriname?

Waarom kan een moordenaar President van een land worden?

En waarom weet een dictator zoveel macht te verkrijgen? Omdat hij al lichtgestoord is en niet afgeremd wordt op een moment, dat zoiets  dringend noodzakelijk is. Dit is te vergelijken met vervelende kinderen, die niet gestraft worden. Zij ontwikkelen zich dan tot ware etters.


Jan Posch, 25 februari  2011.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten