donderdag 2 mei 2013

Tragiek.


 
De tragiek van de troonswisseling  is dat deze poppenkast zeer breed wordt ondersteund en gedragen door een onnadenkend volk.

Dit juicht  geldopslurpers , die geen belastinggeld afdragen, toe, en houdt zodoende deze machteloze en symbolische wanvertoning in stand.

 

Maar de tragiek is nog erger.

 

Die paar mensen die deze poppenkast wel durfden te kritiseren werden opgepakt, om ze even later weer vrij te laten met als excuus dat er sprake zou zijn geweest van een ongelukkig misverstand.

 

De huichelarij ten top!  De ( republikeinse) protestgangers moesten zo snel mogelijk afgevoerd worden, opdat deze beweging niet kon uitgroeien tot iets groters. Zo angstig was ons  gezag voor een tegengeluid en zo sterk zijn onze democratische vrijheden dus.

 

Zoals ik al eerder aangaf, wij leven niet in een vrij land. Als het er echt op aan komt, zien we een  politiestaat opdoemen om op een sluwe wijze onze zogenaamde vrijheid van ons af te pakken. En daar hoor je het volk nou net niet over. En daar zouden die klootviolen zich dus wel druk over moeten maken.

Wanneer je deze tragiek aankaart, wordt je als een pessimist afgeschilderd.

 

En als deze tragiek al aanvaard wordt, zullen de meesten vroeger of later toch weer vervallen in het geloof van de goede voortgang van een stationaire samenleving.

 

Mensen kiezen nu eenmaal de weg van de minste weerstand. Die is het gemakkelijkste. Zij streven naar lekkere en heerlijke gevoelens,  net als baby’s, die slechts onderscheid maken tussen aangename en onaangename gevoelens.

 

Het is de basale activiteit /grondhouding van de mens om zich niet druk te maken, tenzij het niet anders kan.

 

Maar laat hij in godsnaam zijn kop dicht houden, indien anderen zich wel willen inzetten voor een betere en minder idiote samenleving.

 

Want als dat gebeurt, lopen ze daar ook weer vrolijk fluitend en feestvierend achteraan, zonder zich te bedenken , hoe dat nu weer tot stand heeft kunnen komen.

 

Jan Posch, 2 mei 2003.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten