vrijdag 28 oktober 2011

Deel III . Fatum.


De wraakgodin  verzon een uitermate listig en verraderlijk plan om  Niets te treffen voor zijn absurde goedheid en tegennatuurlijkheid, waardoor hij een relatie van meer dan 17 jaar in stand wist te houden..  Zo  liet zij hem zelfs, als beginnend vrijgezel,  een relatiebureau beginnen en kreeg hij de eerste keus bij zijn bezoeken aan , naar liefde en/of sex hunkerende vrouwen. De één  wilde het bad laten vollopen voor hij kwam, om daarna te gaan chinezen, een ander sprak openlijk over liefdes- en lustgevoelens en weer een ander zat openlijk aan haar kruis te krabben en ga zo maar door. Niets liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef serieus proberen deze verlangenden te bemiddelen. Zo schreef hij een advertentie voor een geestelijk gehandicapte , waar helaas geen enkele reactie op kwam. Van de weeromstuit schreef hij een belachelijke advertentie, waarin hij beweerde steenrijk te zijn en over een zeer sportief lichaam te beschikken. De gedachte hierachter was om te bezien hoeveel reacties er dit keer kwamen. Dat bleek tegen te vallen. Dat waren er slechts vijf.  In al zijn naïviteit  ging hij er ook nog serieus op in en zo kwam hij met Beesthil in contact. De sluwe wraakgodin liet dit waarlijk monster stapel en stapel verliefd op hem worden, waardoor Niets zich ondanks zijn onbewuste bezwaren liet meeslepen door haar.  Zo verkocht hij veel te snel zijn huis, waardoor hij zijn eigen terugweg afsneed . Op een keer werd Beesthil aangesproken door een  onbekende, die zeer brutaal vroeg om bij haar binnen te komen.  Niets wist toen voldoende , maar het was al te laat. Beesthil  ontkende natuurlijk dat het haar gewoonte was om iedere onbekende bij haar toe te laten en zwoer hem trouw te blijven.
Ook ging zij met hem mee naar een onbekend oord, Friesland. Zij werkte daar zeer hard en serieus om  hun bouwval enigszins bewoonbaar te maken.   Pas veel later kregen zij door dat zij op Fatum beland waren, hetgeen geen Fries woord maar een Nederlands woord was voor noodlot.
 Haar hysterie werd door alle huisvestingproblemen echter wel zichtbaar, maar desalniettemin stemde Niets in met een voor haar goddelijk huwelijk. De vele liefdesbrieven van haar hadden  hem murw gemaakt voor de harde realiteit, daar zorgde onze wraakgodin de Verschrikkelijke Furie wel voor. 
Na dit huwelijk kreeg zij de kriebels en begon allengs te veranderen. Zo ging zij , financieel geheel onnodig , als werkster bij een boer werken. Terwijl Niets een tonnenhandel op touw zette, begon zij met haar ziekelijke fantasieën problemen te scheppen en kwam wederom in  de geestelijke gezondheidszorg terecht, iets waar hij in een vroeg stadium voor was gewaarschuwd door een zekere Nico. Ook voor hun kennismaking volgde zij namelijk groepstherapie voor verkrachting binnen het huwelijk.
 Borderline is een gemene geestesziekte. Niets kwam stukje bij beetje achter de waarheid. Verkracht door velen, gemarteld via het uitdoven van sigarettenpeuken op haar naakte lichaam, geslagen, kind uit haar buik getrapt door eerste echtgenoot, in de hoerderswereld terechtgekomen en ga zo maar door. Zij kon het lonken niet laten en probeerde met iedereen het bed te delen. Zoekend naar serieus  gezelschap had zij geprobeerd het noodlot af te wenden.

Toen Niets op een avond van familiebezoek thuiskwam vond hij een briefje op tafel met de woorden: ik ben vertrokken. Onbekende bestemming.

Niets zat weer helemaal alleen. De wraakgodin had haar huiswerk goddelijk uitgevoerd en kon uitermate tevreden zijn. Zoveel goedgelovigheid en naïviteit moest en kon niet anders dan op een gruwelijke manier afgestraft worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten