dinsdag 11 januari 2011

Over oorlog en andere goede bedoelingen.

Dat de Joden  en de Amerikanen heersers zijn over deze wereld (lees: de meeste macht en invloed hebben) zal velen bekend in de oren klinken. Zij beschikken over het meeste kapitaal, over de beste militaire wapens en….over de sluwste spionage-en inlichtingennetwerken.

Israëlische spionnen lopen over de hele wereld en dus ook in Iran. Dat is dat land wat geen atoomwapens mag hebben. De Joden zijn zo bang voor dit gevaar, dat zij uit voorzorg de knapste Iraanse koppen vakkundig liquideren, waarschijnlijk met hulp van hun grootste vrienden, onze lieve Amerikanen.
In 2010 hebben zij een natuurkundige opgeblazen voor zijn huis in Teheran en ook twee andere kerngeleerden waren onlangs doelwit van hun staatsterreur, waarbij een zekere Majid Shahriari de dood vond.

Pieter Hilhorst schrijft wel aardige stukjes over de obsessie van Wilders met de Islam, maar hoe zit het met de obsessie van onze moderne moordenaars met het Islamitische Iran?
Daar hoor je onze Pieter niet over.

Is het rechtvaardig dat een land als Iran geen kernwapens mag hebben, terwijl anderen die wel hebben?

Is het rechtvaardig om de Taliban te vermoorden, omdat zij bermbommen plaatsen? Peter Giesen zit er niet mee, maar het is maar net vanuit welke invalshoek je bereid bent te willen gaan denken.

Wat hebben wij daar in Afghanistan te zoeken eigenlijk?  Dat wij daar democratie zullen invoeren en een heilstaat zullen stichten? Wie denkt werkelijk dat dat zal gaan lukken? Met onwillende honden is het slecht hazen vangen. Wij kunnen beter onze schaarse middelen inzetten voor een land als Haiti, waar misschien nog wel wat op te bouwen is. Die opleiding van politie-afghanen onder een corrupt regime lijkt mij eerder een heilloze weg. En die papavervelden roeien zij toch niet uit.

Joris Luyendijk beschreef al in 2008 ij zijn boek “Het zijn net mensen”dat wij hier in het Westen voortdurend en altijd op het verkeerde been worden gezet met betrekking tot voorlichting, vooral over de Arabische landen. De Israëlische voorlichting is perfect opgeleid om die taak uit te voeren. Wij krijgen de zuivere motieven van onze zogenaamde vijand niet te horen, omdat wij die hier niet willen horen. Zo willen wij ook niet horen, dat onze Amerikaanse bondgenoot aan het martelen is en al helemaal niet dat zij er soms genoegen in scheppen om onschuldigen voor de lol dood te schieten en daarover weddenschappen afsluiten.

Wat wij willen met Afghanistan is een oorlog verdedigen met morele middelen ( zie Hans Achterhuis – Met Alle Geweld) en dat is een gevaarlijke bezigheid, aangezien het een tegenspraak in zichzelf is. Een goed praktijkvoorbeeld van deze stelling zijn de Kruistochten, de zending en de missie van de goede christenen en natuurlijk de communisten.

Eigenlijk denkt iedere oorlogsvaarder het bij het rechte eind te hebben en nobele en morele daden na te streven. Hitler en Stalin, maar ook een Pinochet en een Videla en al die andere moordenaars en uitroeiers.

Onze zeer gelovige kerkvader Augustinus heeft hiervoor een geweldige aanzet gegeven. Hij zou met zijn hoge intelligentie wel een verzoening tot stand brengen tussen de wereld van de veroveraar en die van  de onderdrukte.  Wij moeten met liefde onze oorlog voeren, het is namelijk in hun eigen belang, dat zij onderworpen worden. Zei hij ook niet, dat de onderdrukte zelf eigenlijk blij zou moeten zijn met zijn veroveraar? Een ruime interpretatie van die andere wang van Jezus in zijn Bergrede, zal hij ongetwijfeld gegeven hebben, want anders had deze ultieme draaikont nooit zolang kunnen overleven.

Wat heeft onze zeer hooggeachte kerkvader Augustinus eigenlijk  een zeer eindeloze aanzet gegeven voor het  plooibare geweten van onze christelijke moordenaars, plunderaars en veroveraars. Daar kan Mohammed nog een puntje aanzuigen.

Jan Posch, 11 januari 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten