dinsdag 30 december 2014

Nieuwjaarwens 2015.

Tegen het einde van dit jaar bereikte mij via facebook het trieste bericht van het overlijden van schaker Albert Platje. Nu hoort de dood weliswaar bij dit bestaan, maar Albert is veel te vroeg van ons heengegaan. Echter, mocht blijken dat hij vrijwillig voor zijn plotselinge vertrek heeft gekozen, dan respecteer ik dat volledig. Iedereen die zich niet meer voelt opgewassen tegen deze hel, waarin wij elke dag moeten zien te overleven,heeft natuurlijk het volste recht tot zelfbeschikking. ( datgene te doen wat hij/zij op dat moment goeddunkt.)

Een reden des te meer om er toch maar weer iets van proberen te maken in het nieuwe jaar.

Laten we hopen dat de Europese Commissie een bres zal weten te slaan in het bolwerk van de postbusfirma's. ( Om over de invoering van een (broodnodige) Europese belastingharmonisatie maar even te zwijgen).

Laten we ook hopen dat de zorgverzekeraars in staat zullen zijn om de buitensporige macht van de ( vaak grof graaiende en ondermaats presterende )zorgverleners te breken of in ieder geval te beperken. Want de waanzinnige hoge zorgkosten zijn een schanddaad voor onze hele maatschappij en een doorn in het oog voor ieder weldenkend mens. Maar laten we ook hopen dat de consument in deze ook oog krijgt voor zijn eigen buitensporige wensen.

Ook mogen wij wensen dat iedereen de integratie van de immigrant een goed hart zal toedragen, vooropgesteld natuurlijk dat deze immigrant bereid is zich aan te passen aan de gebruiken en wetten van zijn gastheer, zonder dat er sprake zal zijn van assimilatie.

Verder wens ik een sportsocialisme in Europa, zoals dat in Amerika allang bestaat. Daar hebben ze ingezien dat een plafond aan spelerssalarissen een absolute noodzaak is om tot een eerlijke competitie te geraken, evenals een herverdeling van sponsorgelden en gelden uit t.v. rechten over alle clubs. Daarmee zou mogelijk de onvermijdelijke gang naar de afgrond van de Europese sportwereld voorkomen kunnen worden.

Ook wens ik de definitieve doorbraak van de genetische modificatie en de synthetische biologie. Opdat deze wetenschappen maar niet meer tegengewerkt zullen worden door de Europese Unie, door het schijnheilige Greenpeace en andere milieuorganisaties.(Milieudefensie). We moeten de hoogtechnologie omarmen en niet terug naar de kleinschaligheid van 200 jaar geleden. Dus vooruit met de waterstofauto, de elektrische auto en achteruit met de vervuilende dieselauto.

Dat de rijkeren onder ons maar meer vermogensbelasting zullen moeten gaan betalen en dat de robots onze levenskwaliteit maar zullen blijven verhogen.

En........  dat iedereen maar veel belasting mag gaan betalen in 2015.

Jan Posch, 30 december 2014.                                                                                                               



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten